Quantcast
Aktuelles
Digital Eliteboard - Das Digitale Technik Forum

Registriere dich noch heute kostenlos, um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereichen, welche für Gäste verwehrt bleiben

Registriere dich noch heute kostenlos, um Mitglied zu werden! Sobald du angemeldet bist, kannst du auf unserer Seite aktiv teilnehmen, indem du deine eigenen Themen und Beiträge erstellst und dich über deinen eigenen Posteingang mit anderen Mitgliedern unterhalten kannst! Zudem bekommst du Zutritt zu Bereichen, welche für Gäste verwehrt bleiben

Jaki abo najlepszy?

AW: Jaki abo najlepszy?

Ten Splitter rozdziela tylko intern ( w 1 domu ) , jezeli kolega mieszka za scianom , Pientro wyzej lub nizej , To nie ma Problemu

Jezeli To ma leciec przez Internet , Tod ten splier sie nie nadaje , no hyba ze kolega SE postawi serwer in 1 zu tych kart z splitera wlozy do serwera ktory jest polaczony z internetem

Jakob serwer möge byc ; recivier , Igel , Alix , friztbox , pogo , rasbery , itd.

Innej mozliwosci niema

Wlasnie oto mi chodzi. Jedna z tych kart, w sumie dokładnie mi chodziło o jego karte ktura na razie jest w jakims zwyklym dekoderze sd.

Jakby kupil jakis lepszy dekoder który połączy z internetem to powinno normalnie zadziałać cs.
Pytanie jaki dekoder ktury by dzialal jako serber (nie za drogi) mu musze kupic bo to jest w mojim interesie

Gesendet von meinem GT-I9505 mit Tapatalk

Golden Media Reloaded
dostaniesz za 90€ na ebay
Najtanszy Receiver Hd na linuxie ktory znam, leci Oscam ale Cccam nie

Gesendet von meinem GT-I9105P mit Tapatalk

ja nic, bo nie znam, przez to nie moge na ten temat powiedziec

A co sadzicie o dekoderach n ki ktore sa przerobione na enigma 2?

jedni sie podniecaja , jak by w zyciu nie widzieli nic innego , a ja juz 3 takie wywalilem w kontener :DDD , mam jeszcze jeden orginalnie zapakowany , ale to jest z mojego abonametu i chyba bede musial go oddac jak oddam kiedys karte

Hi

A co sadzicie o dekoderach n ki ktore sa przerobione na enigma 2?

czasami jest tak, że ktoś nie potrafi opanować tematu i wyrzuca coś do kosza na śmieci...
pamiętam, kiedyś sąsiad kupił kostkę rubika .......
i za cholewkę nie potrafił jej ułożyć....
i z tego powodu trzy razy lądowała.....
w koszu na śmieci...
i był przekonany że kostki nie da się ułożyć :fie:.

ale wracając do tematu:

Nboxa nie można, porównywać do Dreamboxa, to fakt,
jako serwer, też nie polecam, można by....ale
osobiście sądzę że serwer na jakimkolwiek Boxie to i tak kicha...

Nbox w CS jako klient, jest w 100% lepszy od Dreambox 500,
bo robi 1080i oraz posiada wejście USB...

z resztą polecanie na dzień dzisiejszy D500, to jakieś zajebiste nieporozumienie.

HF

Zuletzt bearbeitet:

jezeli ktos szuka taniego dekodera SD , to dlaczego nie , sa tacy co maja i niechca wymieniac , bo im poprostu ten slaby 500 wystarcza

ja osobiscie bym nawet za friko 500 SD niewziol , a co dopiero kupil , jako server idzie prawie wszystko wykozystac , trzeba poprostu sie na cos zdecydowac

Hi

....
..jako server idzie prawie wszystko wykozystac , trzeba poprostu sie na cos zdecydowac

z Wikipedi:
Serwerem może być według @czutok prawie wszystko, jednak w celu pełnego wykorzystania możliwości, jakie daje oprogramowanie serwerowe, powinna to być maszyna przeznaczona tylko do tej roli.

chłopie nawet niechce wiedzieć, co u Ciebie robi za serwer...i czy to chodzi...tak jak mo :emoticon-0184-tmi::emoticon-0184-tmi::emoticon-0184-tmi:

serwer to internet 24/7 a nie inaczej,

chyba że ktoś, połączył w domu dwa STB i nazywa to serwer i klient to tak,
ale wtedy Nbox styknie lekko.

HF

Zuletzt bearbeitet:

popatrz se w rubryke gdzie ludzie pokazuja swoje hardware , to bedziesz wiedzial co ja wykozystuje jako server :emoticon-0105-wink: ,

reciviery u mnie lataja jako czyste klienty , nic wiecej

a serwerem moze dzisiaj prawie wszystko byc , poczawszy od reciviera , skaczywszy na extra serverze ( alix , pogo , rasbery , fritzbox , igel , futro , i w pizdu innych klamorow ) , jeszcze troche to nawet ze smartphona sie da server zrobic :DDD

das was auf dem foto nicht zu sehen ist ;

solarpannel , ladet über ein stecka 30A laderegler einem 150A akku , alles was 12v braucht ist direkt an den laderegler angeschlosen , ( ; mitlerweile sind es schon 6 fritzfone , fritzbox , Synology FTP server , Lan spliter , CS Server , komplete wohnung LEDs licht beleuchtung , Aquarium beleuchtung , LED wanduhr , usw. )

und das netzteil was auf dem foto zu sehen ist , dint nur als absicherung , fals die sonne urlaub machen solte , das ganze wird schon seit letztes jahr betriben , und ich kann sagen das ich über 80% der strom spare , weil die sonne alles antreibt

dazu ist noch ein wenig eingenbau elektronik zwischen Laderegler und Netzteil verbaut , somit ist das ganze system full automatisiert , ich mus nichts machen , und es schaltet sich automatisch alles um

^^ Hört sich ja interessant an, vielleicht kannst du mal wenn du Lust und Zeit hast eine detaillierte Beschreibung machen zum Nachbauen :-)

Was den Server anbelangt habe ich derzeit nur meine Duo2 wobei ich noch irgendwo einen Raspberry rumfliegen habe, vielleicht wäre es eine Idee diesen als Server klar zu machen. Aber ich habe nur eine Sky Karte, TNK Smart HD (bzw. zukünftig NC+) und einen Client. Daher dachte ich immer das ist unnötiger Aufwand, und zusätzliche Kosten (Storm, Anschaffung weiterer Komponenten).

Meint ihr das lohnt?

Zuletzt bearbeitet:
Zurück
Oben